The team’s goal was to create a functional lobby that celebrates a child’s sense of discovery and wonder. The design reorganizes the space to accommodate the diverse and changing needs of CMA.

 

DESIGN

The project, whose scope included a 1,200 square foot lobby renovation, intended to maximize the amount of storage that CMA staff and guests needed while creating an open, inviting and attractive space. The team took special consideration to design an experience for the guests.  Upon entering, guests are immediately greeted at the front desk by CMA. A new visitor services desk, branded with the identity of the museum and scaled to serve both children and adults, greets visitors as they enter. While parents handle the check-in process, the open lobby allows the children to play in the colorful light projecting on the floor from the windows, be intrigued by a chase of color along the wall, or dance in front of an interactive art piece by Danny Rosen. A new feature wall creates a threshold between the functional stroller storage space and the gathering space for the CMA community. The feature wall is a luminous object, animating the space with colored light and pattern. Additionally, an installation suspended from the ceiling along the window to the street interacts with daylight, bouncing shards of color across the space throughout the day. The design also resolve issues with noise levels, and in phase two the project will increase disability access by replacing a mechanical lift with a ramp


 

PROJECT TIMELINE

MIDTERM FINAL 29.jpg

 

DESIGN COMPONENTS


 

EARLY ITERATIONS

Feature Wall mock-up assembly in March 2017


 

FINAL DESIGN

USE.jpg

Final design presentation in May 2017

 
 
CMA_WORKINPROGRESS.jpg

Visualizatin of CMA Lobby

 
PIC.jpg

Feature Wall mock-up assembly in June 2017

 

Feature Wall mock-up assembly in July 2017